Köpekler ve kediler doğaları gereği çok hareketli ve enerjik hayvanlardır. Üstelik hareketlerinin sonuçlarını çoğu kez kestiremezler ve tehlikenin farkına varamazlar.
Kimi zaman ırksal özelliklerinin yatkınlığı, kimi zamanda trafik kazası, kavga, yüksekten düşme gibi bir travmaya bağlı olarak ortopedik problemlerle, çeşitli kemik kırıklarıyla, çapraz bağ kopukluklarıyla, kalça çıkıklarıyla ve kas rahatsızlıklarıyla karşı karşıya kalırlar.
Petland Veteriner Kliniği, kemik ve eklemler dâhil olmak üzere kas-iskelet sistemi, bağlar, tendonlar, kas-iskelet sistemi rahatsızlıklarını ve özellikle sıklıkla karşılaşılan travmaya bağlı kemiklerde kırıklar, diz kapağı çıkıkları, diz çapraz bağı kopukları, kalça displazisi, dirsek displazisi, omuz displazisi, kemiklerde eğrilik gibi rahatsızlıkları teşhis eder ve tedavisini gerçekleştirir.
Veteriner ortopedik cerrahi prosedürleri tipik olarak yumuşak doku prosedürlerinden daha fazla teknik, teorik bilgi, deneyim ve uzmanlık ister ve yumuşak doku cerrahisine kıyasla hasta için daha uzun bir iyileşme süresi gerektirir.
Petland Veteriner Kliniğinde, Ortopedi ve travmatoloji hastalıklarının teşhisinde, çeşitli radyolojik görüntülemeler; Röntgen, Bilgisayarlı Tomografi (BT), Manyetik Rezonans (MR) ile kan testlerinden faydalanılır.
Değerli Hasta Sahibimiz, Ortopedik operasyonlar da diğer cerrahi operasyonlar gibi genel anestezi altında yapılır. Operasyona karar verilmesi halinde, izin ve bilgilendirme formları imzalatıldıktan sonra, kapsamlı bir anestezi öncesi fiziksel değerlendirme yapılır.
Evcil hayvanınızın anestezi almasının güvenli olduğundan emin olmak için kan değerlerine bakılır, idrar analizi yapılır ve göğüs radyografileri çekilir. Bir sakınca görülmemesi halinde kendiniz veya köpeğiniz işlem sırasında yapılanların hissedilmemesi amacıyla anesteziye alınır. Bu uygulamalar bilimsel ve etik olarak bütün dünyada kabul edilmiş uygulamalardır. Hastamıza, cerrahi müdahale öncesi hazırlık amacıyla sedasyonu sağlamak üzere enjektabıl yöntemle ilaç verilecektir. Ameliyathaneye alınmadan önce ameliyat bölgesi istenmeyen kıllardan arındırılacak, bölge steril hale getirilecek, damar yolu açılarak, hastamızın patisine kanın oksijenlenmesini gösteren cihaz takılacak, hastamızın değerleri monitörize edilecek ve operasyon odasına alınacaktır. Hastanın damar yolundan verilecek ilaçlarla uyuması sağlanacak, hasta anestezi cihazına bağlanacak, tüm bu işlemler sırasında monitörlerle hastanın tüm değerlerinin stabil olduğu takip edilecek, hasta tam anestezi altında iken operasyona başlanılacaktır. Hastamız bu işlemleri fark etmeyecektir. Ameliyat süresince yaşamsal fonksiyonlar sürekli olarak izlenecektir. Gerektiğinde ilaç uygulamaları ve düzenlemeleri yapılacaktır. Operasyon bittikten sonra, hastamıza verilen oksijen dışındaki ilaçların uygulaması durdurulacaktır. Bazılarının etkilerini ortadan kaldıran ilaçlar verilecektir. Hastamız, durumunu takip etmek üzere uyanma kabinine alınacak, uyanmanın gerçekleşmesine kadar yine tüm değerleri monitörle takip halinde olacaktır. İyice uyandığına karar verildikten sonra sterilize edilmiş bölüme alınacaktır. Hastamız, veteriner hekiminin kararına göre gün içinde 3/5 saat içinde taburcu edilebileceği gibi bazı durumlarda hospitalize edilerek gerekli görülen gün kadar yatışı sağlanacaktır.
Detaylı bilgi ve randevu için lütfen 0 312 911 1 911 nolu telefonla irtibat kurunuz.