Kedi ve köpekler kulak, burun ve boğaz gibi özellikle dış ortamla doğrudan irtibatı bulunan organlar bakımından hastalığa daha çok yatkındırlar.

Beslediğiniz evcil hayvanınız, özellikle köpeklerde ve de sarkık kulaklılarda, kulak hastalıkları sıklıkla görülen rahatsızlıklardandır. Doğru bakım ve tedaviyle beslediğiniz evcil hayvanınızın kulaklarını güzel ve temiz tutabilir ve herhangi bir rahatsızlığa yakalanmasını engelleyebilirsiniz.

Eğer kediniz veya köpeğiniz,  başını normalin üstünde sallıyor, başını bir tarafa eğiyor, kulaklarını sürekli ve inatla kaşıyor, bir yerlere sürtüyor, dokunduğunuzda ağrı belirtisi veriyor,  kulak kanalından akıntı ve kötü koku geliyor veya kulak kapağında veya kulak kanalı girişinde kızarıklık, yara, şişlik ve başkaca bir oluşum gözlemliyorsanız durumu ciddiye alınız.

Kulak rahatsızlıkla birçok nedene dayanabilir; travma, kulak enfeksiyonları maya, bakteri veya kulak akarları, mantar, alerjiler, polit, ur ve benzeri oluşumlar, tümörler,  uyuz, bitki parçaları, tohum kabukları, pisi pisi otu gibi yabancı cisimler kulak rahatsızlığına neden olabilirler.

Bu ve buna benzer bu durumla karşılaştığında zaman geçirmeden Veteriner Hekiminize başvurunuz.

Kulak sorunları, Petland Veteriner Kliniği Veteriner Hekimlerinin sürekli ve düzenli olarak gördüğü, karşılaştıkları hastalıklardandır.

Kliniğimize başvurduğunuzda Petland Veteriner Hekimleri aldıkları anemnez bilgilerini takiben kapsamlı bir muayene gerçekleştirecek, kulak kanalını, kulak zarına kadar  incelenmesine olanak sağlayan bir görüntüle video otoskopla inceleyecek, kulak  zarının sağlam olup olmadığını belirleyecek, yabancı bir cisim olup olmadığını görecek, akıntı, farklı oluşum, iltihap gibi durumları değerlendirecek, bu konuda gerekli teşhis tersleri ve mikroskobik inceleme yapacak, kulaktan swap ile örnek alarak ekim yapılacak ve sorunun kaynağını tesbit edecek, gerekli protokolü hazırlayarak tedaviye geçecektir.

Kimi durumda, kulak çok ağrıyorsa veya köpeğiniz/kediniz bu incelemenin yapılmasına izin vermiyorsa bu işlem sedasyon veya anestezi altında gerçekleştirilecektir.

Bilinmelidir ki, kulak rahatsızlıkları doğru teşhis ve uygun tedaviye ihtiyaç duyar. Aksi durum hastalığın ilerlemesine ve kronik bir hal almasına neden olabilir. Bu durumda kulak kanalını kalınlaşması gibi bütün kulakta dejeneratif bozukluklar, direnç kazanmış enfeksiyon etkenleri gelişir. Bu nedenle veteriner hekiminizin önermediği hiçbir ilacı, kulaktan dolma bilgilerle ve hekim olmayan kişilerin tavsiyesiyle kullanmayınız. Hastalığı yapan etken maddenin ne olduğunu bilmeden verilen ilacın, sorunu daha da kronikleştireceğini ve geri dönülemez bir hale sokacağını, kulak zarı yırtık ve hasarlı olan bir evlada verilecek bir ilacın, onu iyileştireyim derken sağır bırakmanıza neden olabileceğin unutmayın.

Bazı kulak rahatsızlıkları nispeten hızlı ve başarılı bir şekilde tedavi edilebilirken, diğerleri düzenli, aralıklı ve hatta uzun süreli tedaviye ve hatta tümör, yabancı cisim vb. durumlarda cerrahi müdahaleye ihtiyaç duyar.

Evcil hayvanınızın kulak sorunları yaşadığından endişeleniyorsanız sorularınızı iletmek ve randevu almak için 0 312 911 1 911 nolu telefonla irtibat kurunuz.

veteriner batıkent,ankara,hayvan hastane,veteriner klinik,en iyi veteriner, batıkent veteriner,köpek,kedi,kuş,kardelen,kısırlaştırma,aşılama,acil, veteriner,en ucuz veteriner,hekim,kısırlaştırma,kuduz,aşılama,hastalık,sokak