Değerli hasta sahibimiz, eminiz ki koruyucu hekimlik uygulamaları kapsamında, “Aşılama & Aşılamanın Önemi  https://www.petland.com.tr/post/asilama-21 bölümünde yer verdiğimiz üzere düzenli olarak aşılama ve parazit tedavi protokolüne bağlı olarak gerekli işlemleri yaptırmaktasınız.

Rutin olarak Kliniğimize her gelişlerinizde, kedinizin veya köpeğinizin aşılama öncesi genel muayenesi yapılmakta ve olağandışı bir durumla karşılaşılmadığı takdirde uygulama gerçekleştirilmektedir. 

Ancak bu genel muayene gizli, açığa çıkmamış hastalıkların belirlenmesinde yeterli değildir. Evcil hayvanımız ne kadar sağlıklı görünsede,  henüz semptomlarını göstermeyen bir hastalığının olup olmadığı ancak ileri tetkik ve teşhis yöntemleriyle belirlenebilir.

Check Up Neden Önemlidir?

Köpeğinizin veya kedinizin düzenli olarak veteriner muayenesinden geçmesini sağlamak, onların uzun ve mutlu bir yaşam sürmelerine, sağlık problemleri ortaya çıkmadan daha başlangıçta hastalıkları yakalayarak komplikasyonlar olmadan tedaviye başlama imkânı verir.

Rutin muayeneler, evcil hayvanınızın tamamen sağlıklı göründüğü süre boyunca yılda bir veya iki kez yapılır. Veteriner Hekimlerimizin köpeğinizin veya kedinizin genel sağlığını izlemesine ve şüphe duyduklarında derhal müdahalesine imkânı sağlar. Bu muayeneler, önleme ve erken hastalık tespitine odaklanarak evcil hayvanınızın en iyi sağlığa kavuşmasına yardımcı olur.

Bu nedenlerle, veteriner hekiminizin tavsiye edeceği aralıklarla köpeğinizin veya kedinizin Checkup’dan geçirilmesi önemlidir.

Muayene Planlama

Evcil hayvanınızın rutin muayeneler için veterineri ne sıklıkta görmesi gerektiği, evcil hayvanınızın yaşına, önceki tıbbi geçmişine, yaşam tarzına ve cinsin hastalık geliştirme riskine bağlıdır. Hayvanınız şu anda sağlıklıysa ancak bir hastalık geçmişi varsa veya ortalamanın üzerinde bir hastalık geliştirme riski varsa, veterinerinizi yılda iki kez görmek, evcil hayvanınızın mümkün olduğu kadar sağlıklı kalmasını sağlamaya yardımcı olabilir.

Sağlık durumu iyi olan yetişkin evcil hayvanlar için her yıl bir kez rutin muayenelerin yapılması tavsiye edilir.

Çok genç veya çok yaşlı hayvanlar hastalıklara karşı daha duyarlı olma eğilimindedir.

Check Up Kapsamı nedir?

Evcil hayvanınızı rutin muayeneleri için bize getirdiğinizde, Veteriner Hekimimiz evcil hayvanınızın tıbbi geçmişini inceleyecek ve köpeğinizin veya kedinizin sağlığı veya davranışlarıyla ilgili endişe duyduğunuz herhangi bir şey olup olmadığını soracaktır. Veteriner Hekimimiz ayrıca evcil hayvanınızın diyetini, yaşam tarzını, egzersiz rutinini, susuzluk düzeyini ve idrara çıkma durumu hakkında sizden detaylı bilgi alacaktır. Bundan sonraki gelişlerinizde, tüm bu bilgiler dostumuzun dosyasında kayıtlı olacak, veteriner hekimimiz dostumuzu tanıdığı için durumunu, gelişmesini rahatlıkla takip edebilecektir.

Veteriner Hekimlerimiz, ziyaretlerinizden önce dışkı muayenesinin yapılabilmesi için sizden evcil hayvanlarının dışkısından (bağırsak hareketi) taze bir örnek getirmenizi isteyecektir. Dışkılar, evcil hayvanınızın sağlığını ciddi şekilde etkileyebilecek bulguların belirlenmesinde değerli bir araçtır.

Daha sonra veterineriniz, evcil hayvanınızın genel olarak aşağıdakileri içeren fiziksel muayenesini gerçekleştirecektir:

  • Evcil hayvanınızın tartılması
  • Hayvanın duruşunu ve yürüyüşünü düzensizlikler açısından kontrol etmek
  • Evcil hayvanınızın ayaklarının ve tırnaklarının hasar veya daha ciddi sağlık sorunları belirtileri açısından incelenmesi
  • Hayvanınızın kalbini ve akciğerlerini dinlemek
  • Kuruluk, parazit veya şişlik gibi sorunlar açısından köpeğinizin veya kedinizin cildinin yakından incelenmesi
  • Evcil hayvanınızın tüylerinin genel durumunu incelemek, kepek veya kel alanlar olup olmadığını izlemek
  • Gözlerde kızarıklık, bulanıklık, göz kapağı sorunları, aşırı yırtılma veya akıntı olup olmadığının kontrol edilmesi
  • Evcil hayvanınızın kulaklarını bakteriyel enfeksiyon, kulak akarları, kulak kiri oluşumu veya polip belirtileri açısından incelemek
  • Evcil hayvanınızın dişlerinde herhangi bir periodontal hastalık, hasar veya diş çürümesi belirtisi olup olmadığına bakmak
  • Evcil hayvanınızın vücudunda şişlik gibi hastalık belirtileri, sınırlı hareket açıklığı gibi topallık belirtileri ve ağrı belirtileri olup olmadığını hissetmek (palpasyonla)
  • İç organların normal görünüp görünmediğini anlamak ve rahatsızlık belirtilerini kontrol etmek için evcil hayvanınızın karnını elle muayene etmek.

Tüm bu kontroller ve daha fazlası, süreç boyunca herhangi bir sorun tespit edilmezse hızlı ve sorunsuz bir şekilde yapılacaktır.

Veteriner hekiminiz yukarıda sıralanan genel kontrollerin yanı sıra ek rutin testler de önerebilir. Köpeğinizin veya kedinizin ek testlere tabi tutulup tutulmayacağına karar verirken, çoğu durumda hastalığın erken tespit ve tedavisinin, daha ileri aşamalara ulaştığında durumu tedavi etmekten daha ucuz ve daha az invazif olduğunu akılda tutmak önemlidir.

Veteriner Hekiminiz ayrıca ihtiyaç duyarsa; Röntgen,Ultrason,Ekg,Tam kan sayımı (CDC),Tiroid hormon testi,İdrar tahlili gibi tetkik ve testleri de ister, bu testler bir dizi durumu tarar ve belirtiler ortaya çıkmadan önce hastalığın en erken belirtilerini tespit etmeye yardımcı olabilir.

Veteriner hekiminiz herhangi bir hastalık belirtisi tespit ederse, daha ayrıntılı teşhis veya mevcut tedavi seçenekleri hakkında size bilgi verecektir.

Check-Up uygulamasında çeşitli laboratuvar tetkikleri ve taramalı ileri düzey tetkikler yapılmaktadır. Veteriner Kliniğimizde oluşturulmuş bulunan paketleri inceleyerek kediniz ya da köpeğiniz için uygun olanı seçebilirsiniz. 

Ayrıntılı bilgiye 0 312 911 1 911 nolu telefondan ulaşabilirsiniz.

veteriner batıkent,ankara,hayvan hastane,veteriner klinik,en iyi veteriner, batıkent veteriner,köpek,kedi,kuş,kardelen,kısırlaştırma,aşılama,acil, veteriner,en ucuz veteriner,hekim,kısırlaştırma,kuduz,aşılama,hastalık,sokak