Ailemizin birer bireyi haline gelen evcil hayvanlarımız doğumundan itibaren tıpkı biz insanlarda olduğu gibi birçok rahatsızlıkla karşı karşıya kalırlar. Kedimiz veya köpeğimizin beslenmesi ve sindirimi için vazgeçilmez olan ağız, boğaz ve sindirim sistemi ihmal edilemez öneme sahiptir.

Petland Veteriner Kliniği Veteriner Hekimleri, kediniz ve köpeğimizin boğaz, yutak, bademcikler ve yemek borusu hastalıkları konusunda teşhis ve tedavi hizmeti sunmaktadır.

Eğer kediniz veya köpeğiniz,  yutma güçlüğü, ses kısıklığı yaşıyor, kusuyor, öksürüyor, horluyor, nefes darlığı yaşıyor,  ateş, halsizlik ve boğaz bölgesinde ağrı ve şişkinlik belirtileri veriyorsa derhal veteriner hekiminizle irtibat kurun.

Bu konuda en sık karşılaştığımız boğaz hastalıkları arasında; genellikle viral veya bakteriyel enfeksiyonlar sonucu gelişen bademcik iltihaplanması “tonsillit”, ses telleri ve havayollarının iltihaplanması sonucu “larenjit”, viral veya bakteriyel enfeksiyonlar sonucu gelişen boğaz iltihaplanması “farenjit” ve boğaz tümörleriyle karşılaşılmakta, ayrıca;  sinir sistemi bozukluğundan, o bölgedeki başka bir hastalıktan ya da yutağın çökmesine, tıkanmasına veya arızalanmasına neden olan travmadan kaynaklanan ve  yutmayı zorlaştıran veya imkânsız hale getiren “farinks felci”,  yemek borusunun genişlemesi “megaözofagus”,  “özofagus”,  “dismotilitesi darlıkları”, “divertikülü”, yemek borusu iltihabı “özofajit”, yemek borusunda yabancı nesneler ve “brokoözofagea fistül” yer almaktadır.

Evcil hayvanınızın yutma sorunları yaşadığından endişeleniyorsanız sorularınızı iletmek ve randevu almak için 0 312 911 1 911 nolu telefonla irtibat kurunuz.

veteriner batıkent,ankara,hayvan hastane,veteriner klinik,en iyi veteriner, batıkent veteriner,köpek,kedi,kuş,kardelen,kısırlaştırma,aşılama,acil, veteriner,en ucuz veteriner,hekim,kısırlaştırma,kuduz,aşılama,hastalık,sokak